Skip to main content

Webshop vestigen op Curacao, waarom zou ik dat doen?

Om maar direct met de deur in huis te vallen, uw webshop vestigen op Curaçao is eigenlijk helemaal niet noodzakelijk. We begrijpen dat dat een beetje raar klinkt, zeker als u net een hele website bent doorgespit over het vestigen van uw bedrijf op Curaçao.

We leggen in deze blog dan ook graag uit wat we hier precies mee bedoelen, waar u aan moet denken en waar Tax Solutions Curaçao u eventueel mee kan helpen.

Het waarom

U heeft een webshop en deze draait goed, zo goed zelfs dat het betalen van al die vennootschapsbelasting u een beetje gaat tegenstaan. Natuurlijk, belasting betalen hoort erbij maar om 16,5% over de eerste 200K en over de rest 25% te betalen voelt steeds een beetje zuurder. Is uw webshop vestigen op Curaçao dan een goed idee?

Óf u wilt nog langer bereikbaar zijn met uw binnendienst, maar om dat te realiseren moet u zoveel regelen in Nederland. Dat betekent: toeslagen betalen, in ploegen werken, nóg meer administratie. Het zou eigenlijk wel fijn zijn als u wel in de avonden bereikbaar zou zijn, maar dat zonder toeslagen en rompslomp zou kunnen realiseren. Zou uw webshop vestigen op Curaçao dat probleem oplossen?

Wat uw beweegredenen ook zijn, u leest dit blog dus bent u aan het uitzoeken of uw webshop vestigen op Curaçao een optie is.

De oplossing

Uw webshop als bedrijfsactiviteit vestigen op Curaçao lost deze problemen zeker op.

Met de juist inrichting van de structuur kan de vennootschapsbelasting (op Curaçao heet dit winstbelasting) nagenoeg nul bedragen. Kijk, dat klinkt al een stuk aangenamer.

En door de gunstige tijdzone (5 uur vroeger in de winter, 6 uur in de zomer) kunt u met een binnendienst op Curaçao uw bereikbaarheid in de avonduren direct opvullen. De lonen liggen hier ook nog eens een stuk lager dan in Nederland, dus bent u zelfs goedkoper uit.

Ja maar, je begint dit blog met te stellen dat de webshop helemaal niet verhuisd hoeft te worden. Hoe zit dat dan? Lees snel verder om daar een antwoord op te krijgen.

Zo moeilijk was de webshop verhuizen naar Curaçao uiteindelijk niet!

Wel/Niet uw webshop verhuizen naar Curaçao?

Nee, u hoeft uw webshop niet op een lokale Curaçaose server te plaatsen. Daadwerkelijk verhuizen van de webshop is dus NIET nodig. Daarmee heeft u ook geen gedonder met verhuizen van domeinnamen, e-mail enz.

Om te kunnen profiteren van de voordelen van ondernemen op Curaçao moet uw bedrijf op Curaçao gevestigd zijn. Hoe dat precies werkt, leggen we hier haarfijn voor u uit.

Voordeel

We begrijpen dat u als e-commerce ondernemer opziet tegen uw webshop vestigen op Curaçao, maar nu u weet dat deze verhuizing niet ‘fysiek’ hoeft te gebeuren kunt u naar de voordelen gaan kijken.

De door u zo zorgvuldig opgebouwde autoriteit van uw webshop blijft bestaan, uw google-ranking blijft in tact, u hoeft zich geen zorgen te maken dat de CPC omhoog gaan in uw Adwords-campagne. Technisch gezien verandert er niks.

s.o. Blinkers is een IT-consultancybureau en een van de partners van Tax Solutions Curaçao. Zij kunnen uw sparringpartner zijn in het verhuistraject; zij spreken uw taal, snappen waar u mee bezig bent en begrijpen uw angsten en doelen bij uw webshop vestigen op Curaçao. Handig!

‘When it’s to good to be true, it’s to good to be true!’, wij horen het u denken. Hoe kan het nou dat de webshop vestigen op Curaçao geen nadelen heeft? Eerlijk is eerlijk, er zijn ook wat zaken waar u wel degelijk rekening mee moet houden. Wij noemen het geen nadelen maar consequenties, is hetzelfde maar klinkt toch fijner.

Consequenties

Om te kunnen genieten van de voordelen moet u voldoen aan een aantal eisen van de Curaçaose fiscus, waarbij de reële aanwezigheidseis (zgn substance-eis) de meest ingewikkelde is. Wat dat is leggen we u hier uit.

Daarnaast dient het feitelijke bestuur van uw entiteit op Curaçao te liggen, wat betekent dat u hier een directie moet aanstellen. Ja, dat gaat gepaard met wat kosten, dat is zo.

Er is ook nog het afrekenmoment. Wanneer u uw bedrijfsonderdeel verhuisd naar een nieuwe entiteit ziet de Nederlandse Fiscus dit als het verkopen van dit bedrijfsonderdeel; ook als u van beide firma’s de DGA bent. Dat betekent dat u eenmalig moet afrekenen. U moet hier dus rekening mee houden. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden omtrent het afrekenmoment en hoe u deze zo reëel mogelijk kunt houden.

En dan is er nog dit: U bent als DGA verplicht om jaarlijks minimaal één keer de aandeelhoudersvergadering bij te wonen. U moet dus af en toe naar Curaçao. Als u toch op Curaçao bent “moet” u ook de zon in, “moet” u ook even bijkomen en “moet” u dit waarschijnlijk ook met uw gezin delen. Het is toch verschrikkelijk.

Wordt het niet eens tijd om te kijken wat Tax Solutions Curaçao voor uw bedrijf kan betekenen? Neem eens vrijblijvend contact met ons op.

Vond u dit interessant, deel dit blog dan met anderen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.