Voordelen op Curaçao

Op deze pagina zetten we de overige voordelen op Curacao voor u op een rijtje.

Fiscaal

De mogelijkheden om buitenlandse vrijgestelde winst op Curaçao te realiseren bespreken we op deze website uitvoerig. Naast deze extreem lage winstbelasting zijn er meer fiscale voordelen:

  • Er is de expat-regeling voor (tijdelijk) deskundig kaderpersoneel
  • Het is mogelijk om de lage of zelfs onbelaste winsten uit te keren aan de Nederlandse moedermaatschappij; dit kan belastingvrij doordat er gebruik gemaakt kan worden van deelnemingsvrijstelling

Loonkosten

Wellicht een voordeel waar niet iedereen direct bij stilstaat is het feit dat de lonen een stuk lager liggen op Curaçao dan (bijv) in Nederland. Het minimum uurloon op Curaçao is ca. €4,81 (NAF 9,62) tov € 9,70 in Nederland (juli. 2020)

Voor management en kaderpersoneel is de expat-regeling erg interessant en is dus ook een van de voordelen op Curaçao.

Benieuwd waar uw bedrijf aan moet voldoen?
Lees snel verder …

Voordelen Curaçao - Tax Solutions Curaçao

A satisfied customer is the best business strategy of all

Onbekend
Voordelen Curacao - Tax Solutions Curaçao

Nóg meer voordelen

Tijdzone

Op Curaçao is het in de zomer 6 uur vroeger en in de winter 5 uur vroeger dan in Nederland. Bijv. 16:00u Nederlandse tijd is 10:00u op Curaçao. Hierdoor is Curaçao uitermate geschikt om uw callcentre of binnendienst uit te breiden; u kunt uw bereikbaarheid in de dag met 5-6 uur verlengen. Door uw binnendienst (deels) op Curaçao te vestigen bent u zomaar bereikbaar tot 23:00u NL-tijd, terwijl uw medewerkers op Curaçao gewoon tot 17:00u werken.

Hub naar LatAm

Curaçao is het ideale logistieke kruispunt naar Zuid-Amerika (ofwel Latijns America / LatAm). Met 500 miljoen inwoners is het een interessant continent om uw bedrijf verder uit te breiden.

Vanuit Curaçao gaan er dagelijks lijnvluchten en kunt u het makkelijk per boot bereiken.

En het allerbelangrijkste

Wellicht is het een van de allerbelangrijkste voordelen op Curaçao: De vrolijke, vriendelijke mensen, de heerlijke zon en de relaxte sfeer maken ondernemen op Curaçao nóg aangenamer.

Als u dan toch die jaarlijkse aandeelhoudersvergadering moet bijwonen, boek er dan maar een weekje aan vast en geniet van het eiland. Waarom niet?

Nog vragen over al deze voordelen?

Blijft u toch met vragen zitten over al deze voordelen?

Logo - Tax Solutions Curaçao

Contact

Benieuwd of dit ook voor uw bedrijf geldt, of wilt u meer weten over vrijgestelde winst op Curaçao? De partners van Tax Solutions Curaçao brengen graag advies aan u uit en doen dit met kennis van zaken.

Uw contactpersoon in Nederland: Erwin Simons van SmitsVandenBroek put uit jarenlange ervaring op het gebied van accountancy, Nederlandse en Curaçaose fiscaliteiten en bedrijfsbegeleiding en kent daarmee alle ins en outs voor wat betreft de fiscale mogelijkheden op Curaçao.

Wacht dus niet langer maar neem nu contact op!