Onze 3 stappen

U heeft interesse in ondernemen op Curaçao, daar begint het. Maar wat nu?

Wij van Tax Solutions Curaçao hebben een 3-stappen-plan opgezet om uw plannen om te ondernemen op Curaçao, zo overzichtelijk mogelijk te maken. Wij zijn hier om u, waar nodig, volledig te ontzorgen.

Stap 1 - Intake

U heeft interesse in ondernemen op Curaçao, daar begint het. Maar wat nu?

Allereerst nodigen wij u uit voor een gesprek op het kantoor van SmitsVandenBroek in Weert (uiteraard is een afspraak bij u op kantoor ook mogelijk) waar we met u in gesprek gaan over de (on)mogelijkheden van uw plannen. We leggen u uit waar u aan moet denken en nemen u kort mee in het proces wat u te wachten staat.

In overleg met de partners, IQEQ en s.o. Blinkers, zetten we uw plannen uiteen en maken voor u een stappenplan en een prijsopgave voor dat plan.

Stap 2 - Advies & Uitvoering

Wanneer u besluit dat het stappenplan past bij uw plannen, en het kostenplaatje u ook past, gaan we met het stappenplan aan de slag.

Doordat Tax Solutions Curaçao door 3 partners wordt beheerd,  verdelen we de taken en zorgen we daarmee dat elke taak door een van de gespecialiseerde partners wordt uitgevoerd. Uiteraard werken we daarnaast samen met notarissen en banken op Curaçao om de oprichting en het verkrijgen van bankrekeningen voor uw bedrijf zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Let op!
Adviezen over grensoverschrijdende constructies waarbij wordt getracht belasting te ontwijken die op of na 25 juni 2018 gegeven zijn, zijn wij met ingang van 1 januari 2021 verplicht te melden bij de belastingdienst. Zie overheid.nl richtlijn EU 2018/822 van de Raad van 25 mei 2018.

Stap 3 - Terugkerende werkzaamheden

Fijn. Uw juridische bedrijfsstructuur staat op Curaçao. We starten nu de jaarlijks terugkerende werkzaamheden voor u op.

Het is van belang dat uw financiële administratie, de jaarrekeningen, loonadministratie enz. ook allemaal in orde zijn en blijven natuurlijk. Deze werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd door onze partner IQEQ, waarbij ze ook de periodieke en jaarlijkse directievoering taken voor hun rekening nemen.

Wij willen op deze manier zorgen voor een perfecte begeleiding waarbij u weet dat u altijd kunt terugvallen op de partners van Tax Solutions Curaçao. Mét de garantie dat u altijd bij ons terecht kunt, zowel in Nederland als op Curaçao.

Benieuwd wat dit kost?
Lees snel verder …

Hoe werken wij - Tax Solutions Curaçao

Work hard, be kind and amazing things will happen

Conan O'Brienpresentator
Vrijgestelde winst op Curaçao - Tax Solutions Curaçao

Wat kost het

Het nieuwe territoriale belastingstelsel vereist voor uw onderneming een reële aanwezigheid op het eiland, de zgn. substance-eis, ofwel een aanwezigheid op Curaçao. Wat dat betekent omschrijven we hier. Er zullen dus een passend aantal mensen gaan werken in/aan uw bedrijf op Curaçao.

Daarnaast zijn er lokale operationele kosten die jaarlijks terugkeren en zullen er vestigingskosten zijn; U moet o.a. denken aan:

  • Het verzorgen van aangiftes en jaarrekeningen
  • De kosten voor het voeren van de directie
  • G/W/L en huur
  • ICT structuur
  • enz

Ondernemen op Curaçao kost dus geld; u kunt globaal aanhouden dat het interessant wordt om van de vrijgestelde winst op Curaçao gebruik te maken vanaf een winst van ca. €200.000. De kosten zijn vanaf dat punt lager dan het fiscale voordeel dat het territoriale belastingstelsel biedt.

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.

Kostenindicatie

Voor het opzetten van de structuur en het begeleidingsproces bent u ± €7.500 kwijt, dit is exclusief de notariskosten.

Jaarlijkse terugkerende kosten zijn circa:

Jaarrekening per entiteit  €              3.500
Directie per entiteit *  €              2.500
Lokale expertise wanneer noodzakelijk **  €            20.000
Huur per kantoorruimte  €              3.000
Fiscale aangifte per entiteit  €                 500
 €            29.500

* Het is erg lastig om een algemene inschatting te maken van de directie kosten, deze zijn aan zeer veel factoren onderhevig. Dit bedrag is de minimale jaarlijkse vergoeding waarin domicilie en de jaarvergadering is inbegrepen.

** Afhankelijk van uw bedrijfsactiviteiten zal er altijd een ter zake deskundige directievoering moeten plaatsvinden. Wanneer er sprake is van bijv een webshop zal de directie wellicht lokaal expertise moeten inhuren om de deskundigheid te waarborgen (substance)

Meer weten over directievoering?
Lees snel verder …

Directievoering

Het is mogelijk om uw eigen directie aan te stellen in uw bedrijf op Curaçao. Deze mag bestaan uit zowel Nederlandse als Curaçaose bestuurders.

U kunt evt. kiezen om gebruik te maken van de expat-regeling waarbij u interessante loonbelasting faciliteiten kunt benutten. Een expat moet daarvoor wel lokaal zijn ingeschreven en woonachtig zijn op Curaçao.

Directievoering door een trustkantoor

Uw bedrijf op Curaçao moet op z’n minst door één lokale directeur worden vertegenwoordigd en deze moet in het bezit zijn van een directievergunning. Als u niet uw eigen directie aanstelt kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van een trustkantoor. Dit kantoor verzorgt dan de directiefunctie en is daarmee verantwoordelijk voor de uitvoering en implementatie van het beleid van uw bedrijf maar draagt ook het dagelijks bestuur.

Trustkantoren zijn speciaal opgericht om o.a. ondernemingen te ondersteunen in de volgende zaken:

  • Het verzorgen van directie
  • Het besturen van bedrijven
  • Het verlenen van domicilie (vestigingsadres)
  • Secretariële en juridische ondersteuning

Als we u dan vertellen dat het vanuit fiscaal oogpunt zeer belangrijk is dat u tenminste ééns per jaar een aandeelhoudersvergadering moet bijwonen op Curaçao; dan is dat niet erg toch?

Voor veel ondernemers is het een rare gedachten om bovenstaande zaken uit handen te geven; is dat wel te vertrouwen? Ja …
Trustkantoren worden jaarlijks geaudit door de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten; de tegenhanger van de Nederlandse Bank.

Werknemers van trustkantoren beschikken niet alleen over veel ervaring maar moeten ook aantoonbare kennis hebben van het vennootschapsrecht en de juridische kennis die daar bij komt kijken. IQEQ is onze partner bij Tax Solutions Curaçao en is een zeer gerenommeerd trustkantoor op Curaçao.

Toch nog vragen over hoe wij werken?

Vragen over hoe wij werken?

Logo - Tax Solutions Curaçao

Contact

Benieuwd of dit ook voor uw bedrijf geldt, of wilt u meer weten over vrijgestelde winst op Curaçao? De partners van Tax Solutions Curaçao brengen graag advies aan u uit en doen dit met kennis van zaken.

Uw contactpersoon in Nederland: Erwin Simons van SmitsVandenBroek put uit jarenlange ervaring op het gebied van accountancy, Nederlandse en Curaçaose fiscaliteiten en bedrijfsbegeleiding en kent daarmee alle ins en outs voor wat betreft de fiscale mogelijkheden op Curaçao.

Wacht dus niet langer maar neem nu contact op!