De meest gestelde vragen

Wat is vrijgestelde winst op Curaçao precies?

Sinds 01-01-2020 heeft Curaçao het territoriaal belastingstelsel doorgevoerd; Dit stelsel voldoet aan alle internationale vereisten waarmee Curaçao niet (langer) op de zogenaamde EU “blacklist” staat.

Hierin is vastgelegd dat winsten die in het buitenland worden behaald door bedrijven die op Curaçao zijn gevestigd niet behoren tot de belastbare winst op Curaçao. (vennootschapsbelasting)

Hoe moet ik mijn administratie en boekhouding regelen op Curaçao?

Een van de partners van Tax Solutions Curaçao is IQEQ. Zij zijn niet alleen een trustkantoor maar kunnen ook alle administratieve werkzaamheden voor u verrichten; zo heeft u uw directie en administratie onder 1 dak

Is dit allemaal wel legaal?

Ja!

Het belastingstelsel is in samenwerking met Nederland opgesteld en voldoet aan alle internationale vereisten waarmee Curaçao OESO- en EU-proof is en daardoor niet (langer) op de zogenaamde EU “blacklist” staat. Hier leggen we het allemaal aan u uit.

Volledig legaal dus!

Belasting die zo laag is, dat kan toch helemaal niet?

Doordat bedrijven kunnen genieten van deze lage winstbelasting zullen ze eerder gestimuleerd worden om naar Curaçao te verhuizen of om zich daar te vestigen. Hierdoor ontstaat er werkgelegenheid en wordt de (digitale) kennis-economie gebouwd waar Curaçao zo naar op zoek is.

Curaçao houdt deze belastingen dus bewust zo laag.

Staat uw vraag er niet bij?
Lees hieronder verder …

Questions are creative acts of intelligence

Francis Kingdon WardBotanicus

Voor welke bedrijven is dit echt interessant?

Er zijn veel bedrijven en bedrijfstakken waarvoor het territoriale belastingstelsel interessant kan zijn. Uitgangspunt (en voorwaarde) is dat je internationaal handelt en een deel van je omzet buiten Curaçao behaalt.

Dit kan interessant zijn voor:

  • Webshops
  • Affiliate bedrijven
  • Internationale kennisbedrijven
  • Internationale handelsbedrijven
  • Online Gaming Industrie
  • Online Gambling Industrie

Moet ik zelf ook op Curaçao gaan wonen?

De directie moet aanwezig zijn op Curaçao, dit noemen ze de substance-eis. U kunt ervoor kiezen om zelf mensen aan te nemen of om de directietaak door een trustkantoor uit te laten voeren.

Maar zelf op het heerlijk eiland Curaçao gaan wonen is natuurlijk ook altijd een optie!

Dit lijkt me allemaal heel veel werk, kan ik het uitbesteden?

U kunt elke fase van het oprichten van een nieuw bedrijf op Curaçao uitbesteden. Daar zijn de partners van Tax Solutions Curçao voor; zij kunnen u volledig ontzorgen waardoor u zich bezig kunt blijven houden met waar u goed in bent: Ondernemen.

Wilt u liever zelf zaken regelen en zoekt u alleen begeleiding en een sparringpartner, ook daarvoor kunt u bij onze partners terecht.

Biedt Curaçao zakelijk nog meer voor mij?

U bedoelt naast dat u grote fiscale voordelen kunt behalen? Jazeker!

Wat dacht u van lagere (loon)kosten, een uitermate geschikte tijdzone voor de benadering van de LatAm markt, het feit dat hier zoveel talen worden gesproken (Nederlands, Engels, Papiamentu, Spaans) of het feit dat u door de tijdzone uw binnendienst bereik met 5-6 uur per dag kan vergroten?

Staat uw vraag er niet bij maar zoekt u wel antwoorden?

Logo - Tax Solutions Curaçao

Contact

Benieuwd of dit ook voor uw bedrijf geldt, of wilt u meer weten over vrijgestelde winst op Curaçao? De partners van Tax Solutions Curaçao brengen graag advies aan u uit en doen dit met kennis van zaken.

Uw contactpersoon in Nederland: Erwin Simons van SmitsVandenBroek put uit jarenlange ervaring op het gebied van accountancy, Nederlandse en Curaçaose fiscaliteiten en bedrijfsbegeleiding en kent daarmee alle ins en outs voor wat betreft de fiscale mogelijkheden op Curaçao.

Wacht dus niet langer maar neem nu contact op!